Miinaharavan mestaruuskilpailut

Arkisen pelaamisen ohella jotkut ihmiset pitävät Miinaharavaa myös urheiluna. Parhaista Miinaharava-pelaajista on olemassa maailmanranking-listoja. Vaativa-vaikeusasteella tehdyn aikaisemman maailmanennätyksen voit katsoa alla löytyvästä vanhasta videosta (tällä hetkellä se on 26,59 sekuntia):

Mikäli haluan kilpailla ja sijoittua rankingiin, sinun on tiedettävä useita asioita. Ensinnäkään et voi pelata millä tahansa Miinaharava-versiolla. Et voi esimerkiksi pelata Microsoft Minesweeperillä, koska siinä tiedetään olevan bugeja, joiden avulla pelaajat voivat huijata. Eikä mikään verkkopohjaisista Miinaharavan versioista myöskään sovellu kilpailemiseen. Sen sijaan sinun pitää ladata jokin seuraavista ohjelmista (jotka ovat valitettavasti saatavilla vain Microsoft Windowsille ja ovat englanninkielisiä): Minesweeper Arbiter, Minesweeper X tai Viennasweeper. Näillä ohjelmilla pelattaessa, pelaamisesta tallentuu automaattisesti videoita. Voit sitten lähettää nämä videoita Authoritative Minesweeperissä (rekisteröitymisen jälkeen) ja sijoittua rankingiin.

Joskus sinua onnistaa ja ratkaiset taulun vain yhdellä napsautuksella. Näin tapahtuu melko usein, varsinkin silloin kun vaikeustasoksi on valittu Helppo. Tästä syystä on asetettu rajoituksia, joilla estetään liian helpoilla pelilaudoilla saavutetut tulokset. Miten nämä rajoitukset toimivat? Ymmärtääksesi niitä, sinun on ymmärrettävä mitä 3BV tarkoittaa.

Mitä 3BV tarkoittaa?

3BV vastaa klikkausten vähimmäismäärä, joka vaaditaan pelin läpäisemiseen.

3BV kertoo, miten helppo Miinaharava-pelilauta on. Peli on ratkaistavissa vain yhdellä napsautuksella, jos 3BV on 1. Liian helppojen lautojen käytön rajoittamiseksi tällä hetkellä pienin sallittu 3BV Helpolla vaikeustasolla on 2, Keskitason vaikeustasolla 30 ja Vaativan vaikeustasolla 100. Löydät lisää 3BV:stä siihen liittyvästä artikkelista Miinaharavan Wikissä (englanniksi).

Voit lukea lisää maailmanrankingistä Miinaharavan Ranking Säännöt-sivustolta (englanniksi).

Usein kysytyt kysymykset

Miinaharava-yhteisöstä löytyy enemmän tilastoja monimutkaisilla nimillä. Niitä ei kuitenkaan ole sisällytetty tähän yksinkertaiseen esittelyyn. Voit katsoa heitä tästä videosta, jossa Miinaharavan suurmestari tekee maailmanennätyksen Vaativa-vaikeusasteella samaan aikaan kuin kaikkia tilastoja lasketaan reaaliajassa:

Onnea tämän ennätyksen lyömiseen!